Projecten

Titus de Jong woonde van 2001 t/m 2004 in de experimentele Almeerse ‘Eilandenbuurt’. Deze wijk was het hoofdgerecht in de derde internationale Bouwexpo in 2001, bijgenaamd het Gewilde Wonen. Nog steeds trekt deze wijk de aandacht van de internationale bouwwereld.

Aangetrokken door de bijzondere sfeer, architectuur en rijke stedenbouwkundige omgeving, hadden een aantal kunstenaars en bewoners met een artistieke of creatieve hobby zich in deze wijk gevestigd.

Tegen dat decor was een uniek cultureel project opgezet onder de naam Beeldige Wijk. Een aantal bewoners had het initiatief genomen om kunst en gemeenschapsgevoel in deze bijzondere wijk te combineren. Kunstenaar Marcel van Campen ontwierp voor dit project een gigantische kar.

Deze Kar zou op een podium geplaatst worden en zou dan gebruikt worden voor culturele activiteiten, door de bewoners georganiseerd: muziek, dans, verhalen, poëzie en een beeldenroute. Titus de Jong is daarvan enige jaren artistiek leider voor de beeldende activiteiten geweest.
De gemeente Almere ondersteunde het project Beeldige Wijk en voor het eerste kunstobject "In het teken van De Kar" was subsidie verstrekt.